Marketingplan MKB

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 0,01 (exclusief 21% btw)
Aantal

Het professionaliseren van de marketing

Marketing begint met het vaststellen van organisatiedoelstellingen. Wat wil je het komende jaar met je organisatie bereiken? Daarna wordt bepaald op welke manier marketing daaraan kan bijdragen. De doelstellingen waar marketing aan kan bijdragen vormen de basis van het marketingplan. Denk aan meer omzet, meer naamsbekendheid en een betere relatie met huidige klanten.

Marketingplan

In het marketingplan wordt uitgeschreven wat doelstellingen zijn, wie de doelgroep is, wat concurrenten zijn en doen, welke middelen er in gezet worden en welk budget is beschikbaar is. Het plan biedt houvast en structuur. Als iedereen er achter staat wordt het plan definitief en weet iedereen waar hij aan toe is.

Strategische sessies

Aan het schrijven van een marketingplan gaan een aantal gesprekken vooraf (afhankelijk van de grootte van de organisatie en de wensen). In deze strategische sessies kan ik de organisatie leren kennen en ontdekken wat belangrijk is. Als ondernemer weet je zelf vaak precies hoe je het aan moet pakken. Soms heb je iemand nodig die het uit je trekt en soms heb je iemand nodig die het verwoord en op papier zet.

Zelf doen of uitbesteden

De werkzaamheden die voort komen uit het marketingplan kunnen intern opgepakt worden of uitbesteed worden aan mij. Dit bespreken we in de loop van het proces.

Voor de kosten voor een marketingplan maak ik vooraf een offerte..

© 2015 - 2020 Annemieke's Marketing Webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel